Tiedonsaanti, yhteydenpito ja virkistys .

Kuva: Celia

 

Moni ikääntynyt pelkää turhaan, ettei hän opi tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käyttöä. Ikäihmisten käyttöön suunnitellut laitteet ja ohjelmistot helpottavat teknologian käyttöä ja tuovat niiden hyödyt osaksi ikäihmisten arkea. Tietokoneen, ja nykyään myös älykännykän, avulla voi etsiä tietoa, pitää yhteyttä ystäviin ja läheisiin, hoitaa asiointeja, katsella elokuvia ja kuunnella musiikkia, pelata sekä harrastaa vaikka sukututkimusta. Tarjolla on myös uudenlaisia laitteita, jotka virkistävät ja tuovat sisältöä arkeen.

Tämän otsikon alta löydät tietokoneen ja puhelimen käyttöön liittyviä sekä virkistykseen ja ajanvietteeseen liittyviä tuotteita. Puhelinten yhteyteen on koottu tietoa myös kuvapuheluratkaisuista.

Hyötyä ja ajanvietettä tietokoneella

Maksuttomia palveluita
Miina Sillanpään Säätiön ja Muistiliiton hankkeena kehitetty helppokäyttöinen verkkopalvelu, jossa on yhdistetty aivoterveyttä ja toimintakykyä edistävää tietoa, vinkkejä ja harjoituksia
Muistipuisto

Luontosivusto on Miina Sillanpään Säätiön Kuu kiurusta kesään -hankkeen tuotos. Sivustolla on sisältöjä, jotka mahdollistavat hengähdyksen luonnon parissa, sisätiloissa
Luontosivusto

Senioriverkko-projektissa koottuja sovelluksia senioreille iloksi ja hyödyksi
Sovelluksia senioreille

Epooq muistelu- ja elämäntarinapalvelu
Oppifi Oy

Ylen Digitreeneissä voit opetella digitaitoja omaan tahtiin. Mukana on yli 70 vinkkijuttua ja testiä eri aiheista.
Digitreenit

 

Netin kautta toimivia, ikäihmisille suunniteltuja, maksullisia ajanviete- ja harrastuspalveluita kuvayhteydellä

Iloi.fi

Etäpalvelu Helmi Oy

Sanoste Oy

Sävelsirkku

Hilda

Tietokoneen käyttöopastustaVanhustyön keskusliiton SeniorSurf -sivuilla on tietokoneen ja netin käytön avuksi ikäihmisille kehitettyjä opastusmateriaaleja. Sivuilla on myös yhteystietoja eri paikkakuntien tietokone- ja nettiopastuspisteisiin
SeniorSurf

Yhteydenpito

Vanhemmille käyttäjille suunniteltuja peruspuhelimia ja älypuhelimia
Doro

Beafon-senioripuhelimia myy esim. Prisma sekä puhelimia myyvät verkkokaupat

Maxcom-helppokäyttöpuhelimia
L-energy

Kuvapuhelimia

Netin kautta tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella toimivia ilmaisia kuvapuhelinsovelluksia, esim.

Skype

Facetime

Hangouts

WhatsApp

Kuvapuhelimia palveluntuottajille

Lumo Kuvaturvapuhelimen voi vuokrata palveluntuottajan kautta yksityiskotiin. Lumoon voidaan liittää langaton häytyspainike sekä automaattisesti hälyttäviä laitteita.
Oulumo Oy

VideoVisit Oy 

Vireum Oy

Arctic Connect Oy

Kotipalvelutuottajien kautta voi saada käyttöönsä myös muiden toimittajien kuvapuhelinlaitteita. Niillä saa etäyhteyden kotihoitoon ja voi myös soittaa kuvapuheluita läheisille. Lisäksi niiden kautta saatetaan tarjota ikäihmisille suunnattua ohjelmaa, esim. voimistelutuokioita.

Kotihoidon henkilöstön, asiakkaiden ja heidän omaistensa sähköinen viestivihko
Onerva

Muuta mukavaa

Memoera Trainer on kosketusnäytöllinen laite, jossa on pelejä ja tehtäviä. Laitgteen saa maksutta kahden viikon koekäyttöön.
Memoera

Paro-hyljerobotti
Innohoiva

Äänikirjat

Celia-äänikirjat on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celian äänikirjojen käyttäjäksi voit rekisteröityä lähes kaikissa kirjastoissa, etkä tarvitse mitään todistusta haitastasi. Näitä äänikirjoja kuunnellaan tietokoneella tai älypuhelimella.
-Lisätiedot oman paikkakuntasi kirjastot ja Celia

Kirjastosta voi lainata myös cd-levyillä olevia äänikirjoja.

Äänikirjoja on myynnissä myös verkkokaupoissa.