Tuotteet ja ratkaisut ikäihmisten apuna .

Ikääntyminen tuo tullessaan muutoksia, joiden vuoksi itsenäinen selviytyminen joka päiväisistä toimista voi käydä liian raskaaksi tai mahdottomaksi. Markkinoilla on paljon teknologiatuotteita ja palveluita, jotka voivat lisätä turvallisuutta, keventää ja mahdollistaa arjen toimia sekä liikkumista, helpottaa yhteydenpitoa ja vieläpä tuoda iloa ja virkistystä.

Tälle sivustolle on eri otsikoiden alle koottu konkreettisia ratkaisuja, joista on hyötyä sekä ikääntyneille, heidän läheisilleen sekä hoitotyötä tekeville. Mukaan ei ole otettu  terveydenhoitoon liittyviä laitteita, tavanomaisia kodinkoneita eikä kodin pienvälineitä, kuten esim. purkkien ja pullojen avaajia. Apuvälineistä mukana on vain muutamia, joista kokemuksemme mukaan on hyötyä erityisesti ikäihmisille, mutta tietoa kentällä vain vähän.

Sivustolla olevat tiedot perustuvat yritysten verkkosivuillaan antamiin tietoihin. Linkit ovat yleensä yrityksen suomenkieliselle pääsivulle, sillä yksittäisten tuotteiden verkko-osoitteet muuttuvat valitettavan usein. Mikäli tuotteen löytyminen ko. sivulta on hankalaa, kannattaa käyttää kyseisen sivuston haku-toimintoa tai etsiä googlesta tuotteen nimellä. Luettelo ei ole täydellinen, mutta sitä pyritään täydentämään jatkuvasti.

Jos sinulla on tiedossasi jokin listalta puuttuva hyödyllinen ikäteknologiatuote, otamme tiedon mielellämme vastaan ja lisäämme listaan. Toivomme myös, että ilmoitat (esim. sivun alareunassa olevalla viestilaatikolla) mikäli jokin linkki ei enää toimi.

Turvallisuus ja avunsaanti

Itsenäisesti omassa kodissa

Tiedonsaanti, yhteydenpito ja virkistys

Vanhuspalveluiden tietojärjestelmiä

Verkkokauppoja ja hyvinvointiteknologiaa

Tutustu myös Ikäteknologiakeskuksen oppaaseen: Arjen älykkäät välineet - opas ikääntyneiden kotona asumisen tueksi (pdf, 2018) ja oppaan yhteystietoluetteloon (pdf, 2018)

Lisäksi ikäteknologian neuvonta- ja esittelypaikat on koottu oppaaksi: Ikäteknologian esittely- ja neuvontapaikat (pdf, 2018)