Vapaaehtoiset digiagentit opastajina .

Digiagentit ovat ikäihmisiä (noin +65 vuotta), jotka haluavat auttaa muita ikäihmisiä digilaitteiden hallinnassa. He käyttävät itse tablet-tietokonetta ja/tai älypuhelinta, lukevat ja lähettävät sähköpostia ja käyttävät erilaisia sähköisiä palveluita. Ihan perusjuttuja, mikään ammattilainen ei digiagentiksi mielivän tarvitse olla. Itse asiassa agentitkin voivat oppia Digiklubeissa uusia taitoja.

Ensimmäiset Digiklubit järjestettiin keväällä 2018 Espoossa ja Jyväskylässä. Digiagentin ei tarvitse itse asua samassa kaupungissa, mutta toki se helpottaa klubi-iltapäiviin osallistumista.

Valitut digiagentit saavat tehtäväänsä perehdytyksen ja käyttöönsä tablet-tietokoneen. He sitoutuvat aluksi osallistumaan kahteen klubi-iltapäivään: klubitapaamisten jatkuvuutta mietitään kun nähdään miten ensimmäiset tapaamiset ovat sujuneet, onko niihin tullut riittävästi osallistujia jne.

Mikäli vapaaehtoistyö digiasioiden ja ikäihmisten parissa kiinnostaa, ota ihmeessä yhteyttä hankkeen koordinaattoriin Kati Harkomaan joko sähköpostilla kati.harkoma@valli.fi tai puhelimitse numeroon 040 764 3738.