Digiklubi-hanke .

Digiklubit auttavat ikäihmisiä selviytymään digitalisoituvasta arjesta

Vallin Ikäteknologiakeskuksessa on keväällä 2018 aloitettu Tradekan tuella Digiklubi-hanke, jonka tarkoituksena on ehkäistä ikäihmisten digisyrjäytymistä. Tätä varten kevään aikana perustettiin Digiklubeja, joissa sai vertaistuen avulla opetella digitaitoja. Alkuun lähdettiin liikkeelle Espoossa ja Jyväskylässä mutta tarkoitus on laajentaa klubitapaamisia muuallekin Suomeen. Klubitapaamisia järjestetään siis myös syksyn 2018 aikana: kerromme seuraavista Digiklubipaikoista ja -ajoista täällä nettisivuillamme.

Opettajiksi Digiklubeihin etsitään digiagentteja eli vapaaehtoisia ikäihmisiä, jotka osaavat auttaa ja neuvoa kanssaihmisiään. Ikäihmiseltä ikäihmiselle tieto kulkee kaikkein parhaiten, kun osataan käyttää samanlaisia termejä ja ymmärretään paremmin ikätoverin kohtaamat haasteet.Lue lisää digiagenteista

Digiklubiin voi tuoda oman tablet-tietokoneen tai älykännykkänsä ja yhdessä ratkotaan niiden käyttöön liittyviä ongelmia. Samalla opetellaan kaikkein välttämättömimpien sähköisten palveluiden käyttöä ja  tutustutaan sellaisiinkin palveluihin jotka eivät vielä ole tuttuja. Digiagentit vastailevat käyttäjien kysymyksiin ja antavat tukea monin eri tavoin digilaitteiden käytössä.


Lisätietoja: Kati Harkoma kati.harkoma@valli.fi, puh. 040 7643738.