Digiklubi-hanke .

Digiklubit auttavat ikäihmisiä selviytymään digitalisoituvasta arjesta

Vallin Ikäteknologiakeskuksessa aloitettiin keväällä 2018 Tradekan tukema Digiklubi-hanke, jonka tarkoituksena on ehkäistä ikäihmisten digisyrjäytymistä. Tätä varten on perustettu Digiklubeja, joissa saa vertaistuen avulla opetella digitaitoja. Alkuun lähdettiin liikkeelle Espoossa ja Jyväskylässä mutta klubitapaamisia on sen jälkeen viety muuallekin Suomeen.

Opettajiksi Digiklubeihin etsitään digiagentteja eli vapaaehtoisia ikäihmisiä, jotka osaavat auttaa ja neuvoa kanssaihmisiään. Ikäihmiseltä ikäihmiselle tieto kulkee kaikkein parhaiten, kun osataan käyttää samanlaisia termejä ja ymmärretään paremmin ikätoverin kohtaamat haasteet.Lue lisää digiagenteista

Digiklubiin voi tuoda oman tablet-tietokoneen tai älykännykkänsä ja yhdessä ratkotaan niiden käyttöön liittyviä ongelmia. Samalla opetellaan kaikkein välttämättömimpien sähköisten palveluiden käyttöä ja  tutustutaan sellaisiinkin palveluihin jotka eivät vielä ole tuttuja. Digiagentit vastailevat käyttäjien kysymyksiin ja antavat tukea monin eri tavoin digilaitteiden käytössä.


Lisätietoja: Kati Harkoma kati.harkoma@valli.fi, puh. 040 7643738.