Teknologialainaamot verkostoituivat Tampereella . 09.06.2017 | Uutiset

Tampereen Kotitorin asiakas Eeva-Liisa Moilanen kertoi kokemuksiaan Laitetorista.

Valli ry:n Ikäteknologiakeskus, Tampereen kaupunki ja Kotitori järjestivät 16. toukokuuta 2017 verkostoitumis- ja tutustumisseminaarin Tampereella. Mukaan oli kutsuttu laajasti sellaisia toimijoita, jotka kehittävät lainaus-, vuokraus- ja neuvontatoimintaa ikäihmisille erityisesti ikä- ja hyvinvointiteknologiaan liittyen.

Paikalle pääsi 17 osallistujaa eri tahoilta: mm. Porista SataEdusta ja Satakunnan ammattikorkeakoulusta, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkystä, Tampereen Kotitorilta, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siunsotesta sekä Vallin Ikäteknologiakeskuksesta. Osallistujat kokivat hyvien käytäntöjen ja haasteiden jakamisen hyödylliseksi ja keskustelu kävi vilkkaana. Keskusteltiin mm. sopivien laitteiden valitsemisesta, ikäihmisten tavoittamisesta ja yritysyhteistyöstä.

Olimme saaneet vieraaksi myös yhden Tampereen Kotitorin asiakkaan. Eeva-Liisa Moilanen kertoi löytäneensä Laitetorin avulla juuri sopivan kokoontaittuvan ja kevyen rollaattorin sekä ateria-automaatin.

"Ilman Laitetoria minulla ei olisi näin ketterää ja mukavaa matkakaveria. Olisi ilman sitä monet reissut jääneet tekemättä. Ja kun kotiuduin sairaalasta, oli kotona kaappi täynnä ruokaa odottamassa. Ja niin mukava miesäänikin aina sieltä juttelee", kehui Eeva-Liisa ateria-automaattia, joka ilmoittaa puheella ruoan valmistumisesta.

Tämä tapaaminen oli hyvä alku yhteistyölle. Jatkoa suunniteltiin sekä tapaamisten muodossa että mahdollisesti verkossa. Toivotamme myös uudet tahot tervetulleiksi mukaan! Jos tiedät tahon, joka lainaa tai vuokraa ikäteknologiatuotteita tai ylläpitää paikkaa, jossa laitteita pääsee kokeilemaan, vinkkaa siitä Vallin Ikäteknologiakeskukselle!

Tutustu toimijoiden esityksiin:

Sakky: Virekoti (pdf)
SataEdu ja SAMK: MeWet (pdf)
Tampereen Kotitori: Laitetori (pdf)
Vallin Ikäteknologiakeskus: Kiertävä ikäteknologianäyttely Konstikoppa (pdf)